Indtroduktion

NB: Jeg arbejder I øjeblikket på internationale versioner af dette site for at tilfredsstille den store mængde af internationale læsere. Hvis du er god til et sprog udover engelsk, og gerne vil hjælpe mig med at oversætte dette site til netop dette sprog, send venligst en email til mig ved næst kommende lejlighed. På forhånd tak.

Hej og Velkommen til Apple Museum, Et site dedikeret til at katalogisere Apple Computer´s Historien, menneskene og produkterne. Idéen bag dette site opstod da jeg fandt ud af at jeg altid leverede forkert eller misvisende information når jeg oplyste folk om den sande historie om Apple og Macintoshéns fortid og der fandtes faktisk ikke et site der inkluderede alle de nøjagtige specifikationer og historiske information om firmaets udvikling gennem dets to årtier branchen. Så, en dag i August '97 Besluttede jeg at lave et site der kunne være et slags henvisnings center for dem der ønskede at få noget mere information om Apple. På en eller anden måde blev det til det du ser nu.

Jeg har prøvet at gøre navigeringen så overskuelig som muligt. Til venstre er flere sektioner og kategorier af Apple-relateret information du kan sætte dine tænder i. Først, har vi Encyclopedia. Dette er en af de mest omfangs rige, nøjagtige lister med Apple computere der virkelig stod frem fra mængden, da de blev udgivet. Find alt fra de tekniske detaljer omkring Apple-1 til den storslåede kraft i en PowerMac G3. Dernæst har vi en serie artikler om specifikke historiske emner. En Historie om GUI det er en fortælling om Apple's involvering i historien bag det grafiske bruger interface (GUI), såvel som en synopsis om den fortsættende kamp med Microsoft. PowerPCéns Triumf er en fortælling om skabelsen af den første PowerPC. Det tidlige Mac OS er dedikeret til at beskrive de muligheder i Mac OS der gjorde det berømt, (inden det blev det). Der er detaljerede informationer om System versioner 1.0 til 5.0. Det inkludere også sjældne skærm billeder og hent bare versioner af de fleste af systemerne. Til sidst har vi en sektion for Flotte Apple Reklamer, dem som Apple på det sidste har kørt på TV, radio, og på tryk.

Den næste kategori er mere en samling af forskellige lister. Den første er Apple Kode Navne, en liste med hundreder af kode navne Apple har brugt til forgangs og nuværende produkter, og er sikkert blandt de største af sådanne samlinger nogetsteds. Mac Seværdigheder er en anden liste der er blevet populær på andre sites, men ikke opdateret nok til at kunne bruges. Det er en liste over TV shows og Film helt tilbage fra de tidlige 80ere, der viser et eller flere Apple produkter i baggrunden. Afsluttende for dette er, Mac Bruger listen, som yderligere beviser hvordan kreative professionelle fortrækker at bruge Mac. Mange berømtheder, verdens ledere, og store firmaer der bruger Macs regelmæssigt er optegnet her.

Tidslinier, den næste kategori er en liste over tid linier i forhold til forskellige perspektiver om Apple. Formentlig den største individuelle sektion på dette site er Apple´s Historisk tidslinie, en kronik over 30 års Apple-relateret historie. Læs om hvordan Woz møder Jobs, eller højde punkterne fra Apple Produkt tidslinie viser i kronologisk orden de fleste af alle de produkter Apple har udgivet indtil videre. Den sidste kategori er Billed Galleri, som er en stor samling af tilgængelige billeder. Det første er et foto galleri dedikeret til alle af Apple's computers, det næste til indflydelses rige personer i Apple´s historie, og det tredje er et galleri af skærm billeder fra forgangne og nuværende operativ systemer.

Jeg har også andre sektioner jeg regner med at inkludere på dette site. En sektion for biografier over menneskene I Apple's historie vil også blive inkluderet, hvor du vil finde mange billeder og uddrag af såvel kendte som ukendte "Apple Kammerater". En sektion over Apple's til et modem OS er også på trapperne. Også nært forestående, er oversættelser af dette site på andre sprog. Alt I Alt håber jeg at du vil nyde dette site, Send venligst enhver kommentar eller information du ligger inde med. På forhånd tak.

Andy F. Mesa
Grundlægger, The Apple Museum

Oversat til Dansk af Kim Bech-Haase.